o nama

Firma CUPRUM doo je osnovana 1992. godine i tokom svog postojanja i poslovanja bavili smo se zastupanjem i distribucijom kao i ugradnjom izolacionih materijala.

Nakon decenijskog prisustva na raznim projektima (Istorijat firme), prateći napredak savremenih tehnologija, kao i dugogodišnjeg iskustva, radeći na hidroizolacijama objekata, opredelili smo se za rešenja koja su najadekvatnija i najdugotrajnija te samim tim i najkvalitetnija kroz vremensku eksploataciju.

Geomembrane (HDPE, GCL, LDPE, EPDM)
Geomembrane pružaju funkciju barijere za zaštitu životne sredine – vode, tla i vazduha – koriste se kao barijera za curenje kao i zadržavanje tečnosti i gasova.
Upotreba polietilenskih (PE) fleksibilnih geomembranskih obloga je sada dostigla tačku skoro univerzalne primene, gde mnogi projekti specificiraju geomembranske obloge. Geomembranske obloge su univerzalno prihvaćeni elementi dizajna i konstrukcije.
Veoma su izdržljivi, otporni na vremenske uslove i klimatske uticaje i nude otpornost na širok spektar hemijskih rešenja. Istovrmeno pruzaju sigurnost na objektima kroz decenijske garancije u svakom smislu.

Solmax

SOLMAX proizvodi različite tipove polimernih geosintetičkih barijera za zahtevne primene, od rudarstva i bilo koje klase deponija, do petrohemijske, naftne i gasne industrije i akvakulture.
Zvanični smo zastupnici firme Solmax (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija), koja je vodeći svetski proizvođač geomaterijala – geosintetike, za program HDPE (polietilen visoke gustine) svih tipova i vrsti membrana.

Geotekstili ( PP, PP-R, PES, PES-R )
Geotekstili su deo šire grupe membrana u građevinarstvu koje su nazvane geosintetika.
Imaju široku primenu u građevinarstvu, a najčešće se primenjuju u radovima kao što su: putna i železnička infrastuktura, rečni i obalni radovi, sistemi ravnih i zelenih krovova,  drenaža, sportski tereni i primena u poljprivredi.
Pakuju se u rolnama i podseca na tkaninu. Obično se prave od ograničenog broja polimera (polipropilena i poliestera).

Manifattura Fontana proizvodi sve vrste geotekstila u beloj boji, crnoj ili multicolor varijanti, različitim gustinama (različite težine po m2) i u različitim visinama rolni. Osim toga postoji tkani i netkani geotekstil.

sr_RSSerbian